Home » Online Kaarten » Berichten over online Klaverjassen.

Email: 30 januari 2021

Beste kaarters, liefhebbers van het klaverjasspel,

De Kaart Bond Nederland (KBN) heeft goed nieuws voor u! In deze bijzondere ”Coronatijd” waarin velen van u misschien meer aan huis gebonden zijn dan u lief is willen wij in samenwerking met Peter Koning, de maker van het klaverjasprogramma, aan IEDEREEN thuis de mogelijkheid geven om te klaverjassen op de wijze zoals u dat thuis en op uw vereniging gewend bent. Aan uw eigen (virtuele) tafel met de door u gekozen vrienden.

Ga naar onze site ”https://www.kaartbondnederland.nl/” en lees daar alles over de mogelijkheden van ons online klaverjassen.

Omdat veel klaverjasliefhebbers al wat ouder zijn en soms nog niet zo goed met computers/laptops/tablets om kunnen gaan heeft de KBN een hulplijn voor onlinesupport ingesteld waar u terecht kunt met uw vragen.
Die hulplijn is te bereiken via email: KBN-online@kaartbondnederland.nl.
De vragen op die hulplijn worden beantwoord door Henk Dannenberg, de online support vrijwilliger van de KBN.

U mag ook mij bellen (06-25014785) of onze penningmeester Hans Peltenburg, (06-12852616) 

Het klaverjasprogramma is te gebruiken door iedereen die er plezier aan beleefd.
De KBN is op dit moment echter ook al bezig met de voorbereidingen voor de eerste “Online toernooien” voor de leden en donateurs van de KBN en de aangesloten verenigingen, de zgn “Vrienden van de KBN”. Daar zult u t.z.t. meer over horen.

Achter deze introductie vindt u een beknopte gebruiksaanwijzing van het klaverjasprogramma. Helemaal aan het eind kunt u ook nog een mail vinden van Hans Veen, de voorzitter van KJV Oostermeent, die afgelopen week kennis heeft gemaakt met het online klaverjassen en daar zeer enthousiast over was.

Als het niet lukt kunt u mailen naar KBN-online@kaartbondnederland.nl of BELLEN naar een van ons.

Groet,
Jan Kokke, Voorzitter

Beknopte gebruiksaanwijzing van het klaverjasprogramma.

Als u 3 vrienden of bekenden gevonden heeft die een partij met u willen klaverjassen noteert  u hun emailadressen en telefoonnummers.
Daarop maakt u een afspraak over datum en tijd en over de variant u samen gaat spelen.

De initiatiefnemer wordt de “administrateur” van het spel. Hij heeft toegang tot het “admin menu” dat de mogelijkheid biedt om diverse spelvarianten en andere instellingen te kiezen.

Binnen 12 uur voordat de partij moet beginnen gaat u naar onze site www.kaartbondnederland.nl naar Online Kaarten > Speelpagina.
Deze opties kunt u vinden in de rode balk bovenin onze homepagina.

Op de Speelpagina vindt u de laatste nieuwtjes rondom het online klaverassen, kunt u kennismaken met de maker van het programma Peter Koning en kunt u ook uw reactie geven.

Linksboven op deze pagina vindt u een KNOP, waarmee u naar het programma gaat.

U ziet nu 2 knoppen “Start een nieuw spel” en “Speel mee”.
U wilt een nieuw spel starten, dus u drukt (klikt) op de bijbehorende knop.

Daarna klikt u op de knop “Maak een nieuwe klaverjastafel”.
U kunt dan kiezen waar alle spelers zitten. U als initiatiefnemer zit op “Zuid” en u kunt uw medespelers op de gewenste plaatsen neerzetten.
Vul uw naam in (Jouw naam), de naam van uw maat en de namen van het koppel waar tegen jullie gaan spelen.
Als u al de namen hebt ingevuld en op de knop “maak tafel” hebt geklikt krijgt u de tafelpincode en voor elke speler een (directe) link naar de tafel die u gemaakt heeft. Kopieer deze links naar uw uitgaande email (links selecteren, slepen met de muis, muisknop ingedrukt houden, tekst wordt gearceerd, tegelijk de ctrl-toets en de letter c indrukken. U heeft nu alles gekopieerd naar het klembord.
Dan gaat u naar uw mailprogramma, maak een nieuw mailtje aan en plaatst u de cursor op de plaats waar u de links wil laten beginnen en klikt vervolgens op de ctrl-toets en de letter V.

U typt zoiets als “Hallo vrienden, hieronder vinden jullie de links waarmee jullie met mij aan mijn tafel kunnen komen. Klik op de link die bij jouw naam hoort” (ik zit er dan al 😊).

Als alle spelers zijn aangeschoven kunt u met het spel beginnen door links boven in het scherm op de stapel kaarten te klikken.

Maar voordat u dat doet moet u eerst het spel configureren. In uw Admin menu vindt u enkele opties die u wel of niet moet aanklikken. Natuurlijk in overleg met uw medespelers,.


Als initiatiefnemer bent u de eerste speler en zit op “Zuid”. U moet dan ook als eerste zeggen of u speelt of past.

Er is nog een 2e mogelijkheid om bij elkaar aan tafel te komen. Het is ons deze week gebleken dat KPN en andere “KPN”- providers (Telfort, XMS, Freeler) emails waarin links voorkomen weigert en terugstuurt. Dus lukt dit niet dan de tafelpincode – 6 cijfers, die u heeft gekregen bij het maken van de tafel, doorgeven per mail of telefoon.
Zij gaan dan ook naar de Speelpagina op onze site www.kaartbondnederland.nl en drukken weer op de “KNOP”.
Zij komen in het programma en moeten de knop “Speel mee” indrukken en vervolgens de pincode invullen.

Je komt dan in het scherm: Privé Klaverjastafel (…… tafelpincode). Klik op je naam en je komt aan tafel.

Natuurlijk is het wel zo leuk om contact te hebben met je medespelers. Dus voordat je gaat beginnen maak je contact met hen via het afgesproken medium, zoals WhatsApp, Skype, Zoom, etc.

Als het niet lukt BELLEN naar een van ons.

Groet,
Jan Kokke, Voorzitter

 

 --------------------------------------------------------------------------------------- 

Mail van KJV Oostermeent.

Beste klaverjasvrienden bij KJV Oostermeent,

In deze corona tijd is er goed nieuws te melden. Kaart Bond Nederland – KBN – waarbij ook KJV Oostermeent is aangesloten, heeft een online versie van het klaverjassen ontwikkeld zoals ook wij gewend zijn het spel te spelen.

Enkele leden van KJV Oostermeent zijn donateur van KBN en geïnformeerd over dit initiatief. Wij zijn zelfs al in staat gesteld op een of meerdere tafels potjes mee te spelen. Elma en ik kunnen u van harte aanbevelen ook eens op de site van KBN rond te kijken en u aan te melden voor deelname aan het online klaverjassen. Als u dat doet en u zich tevens aanmeld als donateur van KBN slaat u twee vliegen in een klap, ’s-Middags, ’s-Avond – kortom wanneer u maar wilt – en tenminste 3 andere liefhebbers heeft gevonden kunt u klaverjassen en met uw donateurschap van KBN draagt u ook bij aan het voortbestaan van de KBN. Om de kosten hoeft u het niet te laten: kosten 2021 nihil en vanaf 2022 € 10,00 per jaar.

Maaaaaaaaaaaaaaaaaar, het donateur zijn of worden van KBN is geen verplichting. Thans is van belang dat u zich opgeeft als geïnteresseerde deelnemer aan het online klaverjassen bij Elma of ondergetekende. Wacht daar niet te lang mee, want des te eerder kunnen we beginnen met een volwaardige alternatief voor onze wekelijkse clubmeetings, die we thans al vele maanden moeten missen.

Als een en ander niet geheel duidelijk is kunt u ons altijd even bellen;
Elma Mulders         035-5265403
Hans Veen             035-6669084
                               06-10823791

Met groet, Elma Mulders en Hans Veen


++++

Online Klaverjassen met vrienden van de Kaart Bond Nederland

Eindelijk, we kunnen online klaverjassen bij de Kaart Bond Nederland met onze eigen Spel– en Wedstrijdreglementen. Maar wilt u eens met z’n viertjes spelen  zoals het Klaverjasspel begonnen is, dan is dat ook mogelijk.

De donateurs (Vrienden van de KBN) zijn al aangeschreven en zijn zich op aan het geven om op de deelnemerslijst te komen.

U kunt ook met de groep meedoen als u eerst donateur wordt.

In 2021 hoeft u geen donatie te betalen.

Ga eerst naar onze site Inschrijfformulier Donateur | Kaartbondnederland.nl  en schrijf u in als donateur.

Ga daarna naar onze site Online Kaarten | Kaartbondnederland.nl

Vul hier het aanmeldformulier in - u krijgt van KBN Online Support.

Henk Dannenberg een wachtwoord waarmee u de deelnemerslijst kunt inzien en vrienden of bekenden op kunt zoeken.

Ga naar de speelpagina Speelpagina / Online Kaarten | Kaartbondnederland.nl

Lees de laatste nieuwtjes en druk op de knop onderaan de pagina.

U komt nu in het klaverjasprogramma.

Hier kunt u een tafel maken. U vult uw naam als eerste in, daarna die van uw maat en vervolgens de namen van diegenen waar u tegen gaat spelen.

U krijgt van het programma een tafelpincode van 6 cijfers.

Verder krijgt u 4 inlog links voor uzelf en voor de 3 medespelers.

Kopieer deze naar uw email box en verzend ze naar uw tafelgenoten.

Als zij op de link klikken ziet u ze bij de tafel, waar u dan al bent, aanschuiven.

Wij zijn momenteel het programma aan het testen en hebben al een paar partijen gespeeld. In een woord: Geweldig, wat hebben we een lol gehad.

U kunt het beste met Whats App een videoverbinding tot stand brengen met uw medespeler voordat de partij begint. Gaarne uw reactie(s) zenden naar KBN-Online@kaartbondnederland.nl.

Succes Jan Kokke, Vz.

 

 

 

 

 

Geweldig